Steigerproducten - Een Eenvoudige Handleiding

Steigerproducten - Een Eenvoudige  Handleiding

Hebt u zich ooit afgevraagd hoe bouwvakkers moeiteloos bouwwerkzaamheden uitvoeren in een gebouw met meerdere verdiepingen? Inderdaad, het is het gebruik van de juiste en betrouwbare steigers dat hen in staat stelt onbevreesd en vol vertrouwen op zulke grote hoogten te werken.

De rol van steigers in de bouw is onmisbaar. Zonder deze kaders zouden de gigantische bouwwerken die we overal om ons heen zien slechts een droom zijn geweest.

WAT ZIJN STEIGERS EN WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE ONDERDELEN ERVAN?

Een steiger is een tijdelijke structuur die bouwvakkers een platform biedt tijdens de bouw of reparatie van het bouwwerk. Het bestaat uit drie basisonderdelen van een steiger die bekend staan als:

 Standaarden: Lange buis of stangen die verticaal lopen en de hele steiger met de grond verbinden. 

 Liggers: Pijpen of staven die horizontaal langs de lengte van de steiger lopen.

Transforms: Transforms worden loodrecht op de liggers ingeplant. Ze lopen horizontaal van achter naar voren en bepalen de breedte van de travee.

Soorten gebruikte steigers:

De verschillende soorten steigers die in de bouw worden gebruikt zijn onder andere:

Ondersteunde steigers

Het is het type van steiger dat wij over het algemeen op bouwwerven zien. Zij zijn de veiligste, geschikte, en rendabele steigerstructuur voor het geven van een basis aan bouwarbeiders.

Opgeschorte Steigers

De opgeschorte steigers worden gebruikt op plaatsen wanneer het ongelegen of onpraktisch is om gesteunde steigers te gebruiken. Het is een goede oplossing wanneer het niet mogelijk is om een basis te bouwen. 

Rollende steigers

Rolsteigers zijn steigers met zwenkwieltjes. Dit type steiger kan over de omtrek van het gebouw worden uitgevoerd.

BELANGRIJKE ACCESSOIRES VOOR STEIGERS 

Nu u de steigers en de soorten steigers die in de bouwsector worden gebruikt, hebt begrepen, is het tijd om enkele van de belangrijkste en meest gebruikte steigeraccessoires te kennen. Dus laten we in de onderstaande punten duiken!

BASISSTEUN 

Voetspindels worden bevestigd aan de onderkant van de standaarden om een solide en effectieve plaatsing aan de steiger te geven. Hun belangrijkste rol is om uniforme hoogteaanpassing te verstrekken waar de grond ongelijk is.  Enkele types voetsteunen zijn:

Voetspindel met vierkante moer Voetspindel met conisch moer Draaibare voetspindel

KOPPELINGEN

Koppelingen dienen om twee steigerpijpen met elkaar te verbinden. Het speelt een cruciale rol bij de veiligheid, de beveiliging en de rechtheid van de steiger. Afhankelijk van het type van koppeling nodig voor de steigerpijpen, worden verschillende koppelingen gebruikt, worden zij hieronder vermeld- 

Normaal koppeling Draaikoppeling Schroefkoppeling 
om twee buizen in een rechte hoek met elkaar te verbinden om twee buizen onder een flexibele hoek met elkaar te verbinden om de buis aan een vast oppervlak te  elkaar bevestigen 
Parallelkoppeling Afstandskoppeling Halve koppeling
 
om twee buizen parallel aan elkaar te verbinden  om twee buizen parallel op een vaste afstand van elkaar te bevestigen flexibele hoek vast te zetten

BEVESTIGINGSMATERIAAL VOOR STEIGERS

Om een veilige steiger te bouwen en hem op zijn plaats te houden, worden bevestigingsmaterialen gebruikt. Deze materialen worden gebruikt om de structuur intact en stabiel te houden. 

Steigerhouder/Muurbinder - Er zijn verscheidene types van steigerhouder, is het gemeenschappelijkste soort met een haak. Deze houder wordt met een koppelstuk aan de steiger bevestigd en de haak wordt aan het oog van de oogbout bevestigd.

Oogbout - de oogbout wordt in de muur geschroefd en wordt gebruikt om de muurbinder vast te houden.

Deuvel van de steiger - de deuvel helpt om de oogbout op zijn plaats te houden, zodat deze goed kan worden vastgeschroefd.

De juiste combinatie en de juiste bevestiging van alle drie helpt om de steiger op zijn plaats te houden en zorgt voor een stevige constructie

Er zijn vele andere accessoires en onderdelen die worden gebruikt, maar in dit artikel worden enkele zeer belangrijke genoemd. De steiger is een cruciaal element in elk bouwwerk. Het is het platform waarop bouwvakkers vertrouwen om hun werk op bepaalde hoogten uit te voeren. Aangezien de veiligheid van bouwarbeiders volledig van steigers afhangt, is het hoogst belangrijk om de beste materialen van de kwaliteitssteiger te gebruiken in het maken ervan.

Related Products

Copyright © 2020-2021, Gezu Impex B.V. Alle rechten voorbehouden.
* Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Prijzen kunnen veranderen bij de kassa op basis van het factuuradres om te voldoen aan de nieuwe Europese E-commerce BTW-wetgeving 2021.